Община Карлово  избра фирмите, които ще възстановят уличната и обществена

...
Община Карлово  избра фирмите, които ще възстановят уличната и обществена
Коментари Харесай

Избраха фирмите, които да възстановят улиците в карловските села с над 10 млн. лева

Община Карлово  избра компаниите, които ще възстановят уличната и социална инфраструктура в популацията места, потърпевши от наводненията. Общата стойност на публичните поръчки е за над 10 млн. лв., като средствата са обезпечени от държавния бюджет.
Прочетете още
Припомняме, че хората от селата Богдан, Каравелово и Слатина нееднократно излязоха на митинги поради забавянето на ремонтите. В последна сметка от Община Карлово са избрали компаниите, като все още няма и обжалване в Комисия за защита на конкуренцията. Това значи, че може да се сключат и контракти с фирмите.

Най-голямата поръчка е за село Богдан, където ще се възвърне обществената инфраструктура на четири улици с над 6,5 млн. лв. без Данък добавена стойност. Тя е разграничена на четири позиции, като предметът на всички е за строително-монтажни действия за възобновяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилките по уличната мрежа в село Богдан. Чрез тях би трябвало да се обезпечи нужната сигурност на придвижване, положително отводняване и естествен достъп за пешеходците при нейната употреба, както и възстановяване на достъпността до жилищната среда като цяло.

За реорганизация на улица „ 2-ра ” в селото за 3,1 млн. лв. е определена карловската фирма  „ Алтрам ”.   За ул. „ 19-та ” – „ Стилстрой – М ” за 1,5 млн. лв.. За улиците „ 14-та ” и „ 1-ва ”  е „ Аретестрой ” с оферта от 1,8 млн. лв. за двата обекта.  

В село  Слатина ще се реконструира улица „ 12-та ” с 2,2 млн. лв., а компанията е пловдивската „ Пътинженеринг ”. В село Каравелово ремонта на улица „ Владимир Ленин ” ще коства 1,2 млн. лв., а определеният реализатор е „ Алтрам ”.

Изпълнител е определен и за проектирането на четири моста над реките – като то три от тях бяха разрушени от бедствието - на река  Стряма сред Розино и Слатина;  на общински път до село Дъбене, над река Мъртвица, както и  на общински път сред селата Московец и Богдан. Проектите и изследванията ще ги прави консорциум с водещ участник „ Рутекс ”, а сумата е за 270 000 лв..

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР